TMS software overzicht

Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van alle TMS software en de aanbieders daarvan. Klik op de naam van de TMS leverancier om vervolgens de TMS software op de website te bekijken. Daar leest u meer informatie over de oplossingen.
 

Zo kiest u een Transport planning software

Zo kiest u TMS software
Lees in dit kennisdocument tips en adviezen over de selectie van logistieke software.

 

A

Adaption Business Software

Adaption Business Software
In de toekomst zullen IT en logistiek steeds nauwer met elkaar verbonden zijn. U zoekt een systeem met alle functionaliteiten die u nu nodig heeft, maar ook in de toekomst. We respecteren de rollen van huidige bedrijfssystemen en kunnen al onze modules integreren. Adaption zorgt dat het gewoon goed geregeld is. Kies voor een betrouwbare partner waarmee u samen naar de toekomst werkt.

AGePe Logistics Software

AGePe Logistics Software
Om een passende oplossing te bieden voor de ontwikkelingen en trends in de vervoerswereld hebben wij, in samenwerking met organisaties uit de branche, een volledig geïntegreerde ERP oplossing voor relatiebeheer, calculatie, order- en ritopvolging, transportplanning, ritplanning, nacalculatie en urenregistratie, materieel- en personeelsadministratie en financiële administratie.

Arox Logistics IT

Arox Logistics IT
Arox Logistics IT levert u een Transport Management System (TMS) dat de taal van vervoerders spreekt. Onze TMS-software helpt u flexibel in te spelen op de vervoersbehoefte.

ASPEX

Adlog
Adlog specialiseert zich in het bieden van ASP oplossingen voor MKB’s in de logistieke sector. ASPEX, haar zelfontwikkelde software, bestaat uit diverse modules en wordt op maat aangepast naar wens van de klant. MoRE is dé mobiele oplossing voor MKB’s met buitendienst. Dit zeer complete totaalpakket omvat o.a.: tracking & tracing, uitgebreide registratie, planning, communicatie en navigatie.

B

Boltrics

Boltrics
Verscherp uw inzicht in uw bedrijfsprocessen, houd transportkosten laag en bewaak de kwaliteit met de Transport Management software (TMS) van Boltrics. De totaaloplossing voor logistiek dienstverleners. Van ordermanagement, ritplanning, routeplanning en contractmanagement tot het complete beheer van tarieven, toeslagen en wagenpark.

Bumbal Transport software

Bumbal
Slimme SAAS Transport software, Afspraken software, Bezorg software

C

CAPE Transport Management Platform

CAPE Groep
CAPE Groep ontwikkelt 100% fit Transport Management Platformen en verschillende add-ons voor bestaande TMS: Advanced Board Computing, Subcontractor Management (incl. smartphone app), Carbon Reduction, Fuel Management, Document Management & Supply Chain Visibility. Daarnaast realiseert CAPE Groep systeemintegraties (ERP, TMS, WMS, Board Computers, Carriers) en ESB implementaties.

Carema TMS

Carema Hardware
Carema TMS voorziet als volwassen ICT organisatie in alle facetten van mobiele hardware. Het Carema dienstenpakket, van robuuste terminal tot printer, is volledig opgebouwd rondom de merken Casio, Gotive, Psion Teklogix en Pentax en ontstaan vanuit de filosofie om buitendienstmedewerkers zo optimaal mogelijk te laten profiteren van het “mobiel werken” en stellen de gebruiker centraal.

CargoOffice

LogiNet BV
CargoOffice biedt virtueel alle traditionele Transport Management functies. Ook wordt CargoOffice benut als toolbox voor uitbreiding op de bestaande systemen die vervoerders gebruiken. CargoOffice is ook bekend om haar vele koppelingen met andere pakketten, als ook om het onbeperkte gebruik van de EDI-configurator en de vele communicatie mogelijkheden binnen de transportketen.

Cargo Manager

Cargo Manager
CARGO MANAGER is een totaal oplossing voor de professionele vervoerder. Het programma is sinds 2001 door ontwikkeld vanuit de praktijk en is uitgegroeid tot een pakket voor de kleine en middelgrote vervoerders.

CarrierWeb

CarrierWeb
Total Transport Technology – On Board Computers met gegevenskoppeling via EAI naar TMS software. Voertuigmanagement via website.

C-Track Ritregistratie

C-Track Benelux B.V.
C-Track garandeert u een hoger bedrijfsrendement!

D

DireXtion TMS, Distributie Management

VOICT
DireXtion levert volledige regie over ritten waarbij de zending centraal staat en biedt volledige controle over de uitvoering. Het systeem ondersteund de volledige P-D-C-A-cirkel binnen de distributie: Ordermanagement; Planning; Track&Trace, Communicatie en Geautomatiseerd bijsturen. DireXtion is een web-based cloudoplossing die eenvoudig naast bestaande (ERP-)systemen geïmplementeerd kan worden.

Dropon

Dropon
Dropon helpt bedrijven bij de organisatie van hun frequente leveringen via een intuïtieve planning en route-optimalisatie software. Dropon dekt de volledige workflow van logistiek transport en optimaliseert distributierondes met behulp van een krachtig algoritme gevoed door historisch verkeersdata. Tijdens de effectieve levering volg je centraal en in real-time de uitvoering ervan.

Dynafleet

Volvo Truck Nederland
Dynafleet is het transport informatie systeem van Volvo Trucks. Dynafleet is een online webapplicatie en biedt u gedetailleerde informatie over uw trucks en chauffeurs, zoals een rijstijlanalyse, CO2-uitstoot, rij- en rusttijden en inzicht in locaties en routehistorie. Bovendien is het ook mogelijk om tekstberichten uit te wisselen met uw chauffeurs.

E

EasyTrans software

EasyTrans
EasyTrans software biedt betaalbare en gebruiksvriendelijke planningsoftware voor koeriersdiensten en transportbedrijven. De planningsoftware van EasyTrans is geschikt voor uiteenlopende vervoersbedrijven, van kleine koeriersbedrijven en charters tot grote transport- en postorderbedrijven met meerdere vestigingen. Speerpunten: Snel en overzichtelijk; Betaalbaar; Alles in één pakket tegen één prijs.

EasyTrip Transportsoftware

EasyTrip Transportsoftware
EasyTrip is de transportsoftware voor containervervoerders. Verreweg de meest betaalbare oplossing, eenvoudig in gebruik en compleet op alle vlakken.

E-lips

Erniesoft
e-Lips, het TMS systeem van Erniesoft is bedoeld voor o.a. containervervoerders. Zeer eenvoudig in gebruik en erg handig in het terugzoeken van historische gegevens. Plannen, communiceren, factureren en administreren en meer is mogelijk vanuit e-Lips.

EuroTracs: eTrans SaaS TMS

EuroTracs NV
EuroTracs ontwikkeld en commercialiseert SaaS diensten waaronder het eTrans TMS. Uw transport management software overal beschikbaar, zonder zware investering en tegen een maandelijks betaalbare prijs helpt uw onderneming professioneel te werken en uw rendement te verhogen.

F

FiLogic

FiLogic
Nieuwe generatie transport management. Alle logistieke, financiële en administratieve processen in een systeem. Zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig tot in de detail. Altijd en overal bereikbaar.

G

GatewayV2 Transport Management System

Gateway Software Services BV
Het TMS van GatewayV2 helpt u simpel en snel de beste match te vinden tussen een modaliteit, een transporteur en de lading. Het geeft u een actueel en nauwkeurig inzicht in wat u werkelijk verdient. Bovendien vestigt dit TMS uw aandacht op alleen die transport orders, die ook echt om uw aandacht vragen. Zo kunt u zich toeleggen op een optimale operationele performance en maximaal resultaat.

GCS TMS

Generix Group Benelux
Onze oplossing is uiterst geschikt voor verladers, distributeurs, logistieke dienstverleners die hun transport willen beheren en beheersen. Het vermindert uw transportkosten door de vrachtwagens voller te laden en door de toewijzing van de opdrachten aan de transporteurs te optimaliseren. We maken het mogelijk om uw klanten te verzekeren dat ze kunnen rekenen op een snelle en punctuele reactie, terwijl ze een minimale stock kunnen houden.

 

Transport planning software

TMS software onder de loep
Met TMS software de transport planning in goede banen leiden? Lees in dit kennisdocument alles over het optimale gebruik van TMS software die aansluit bij de praktijk.

GLSS

EDI Networks
Wij leveren zowel Freight Management oplossingen (GLSS-FMS), Vendor Management Inventory (GLSS-VMI) en message broker producten en ondersteuning bij logistieke projecten.

I

IBM SaaS TMS

CLX Logistics Europe
The IBM® Sterling Transportation Management System (Sterling TMS) is a hosted, SaaS solution that you company use to optimize and transform their supply chain network by planning and executing all inbound and outbound transportation.

Informore

Informore
Informore levert TMS software op SaaS basis aan met name grotere verladers. De Informore software stelt deze grote verladers in staat om op eenvoudige wijze afspraken met hun logistieke dienstverleners vast te leggen. Daarna worden logistieke dienstverleners automatisch aangestuurd en afgerekend.

IXOLUTION (IXSuite)

Ixolution B.V.
IXsuite is ontwikkeld om logistieke bedrijfsprocessen te ondersteunen. Bijvoorbeeld intermodale-, terminal- en railactiviteiten. Opgebouwd uit diverse geïntegreerde modules en submodules, alle toegespitst op specifieke logistieke processen. De modules zijn los van elkaar of gecombineerd te gebruiken.

L

LogisticPlanet

LogisticPlanet
De meer dan 100 klanten van LogisticPlanet verschillen in zowel de grootte van hun bedrijf, als in de markten die ze bedienen. Wat ze verbindt is de noodzaak slim, effectief en efficiënt te werken en samen te werken. Daarom brengt LogisticPlanet relaties in ketens tot stand. Ons online TMS is voor iedereen die iets logistiek te maken heeft, voor maar €250,= per maand!

Logistics Information Systems – TMS met voorsprong

LIS BV
Sinds 1980 ontwikkelt LIS ICT-oplossingen met als basis TMS WinSped®. Onze logistieke experts adviseren over procesinrichting en implementeren oplossingen in onze zelfontwikkelde standaardapplicatie. Zo werken we samen aan de doorontwikkeling van WinSped®. Het doel: een transparante geïntegreerde keten en inzicht in dienstverlening. U heeft controle, reageert proactief en maakt onderbouwde keuzes.

LSS Logistics Software Solutions

LSS Logistics Software Solutions
LSS Logistics Software Solutions biedt u de meest slimme en volledige software voor afhandeling van uw zendingen over de weg en per rail en wereldwijde lucht- en zeevracht: LSS Enterprise Suite.

Lumesse

Lumesse
Lumesse heeft de meest complete oplossing voor Talent Management en Recruitment. Via onze meertalige, modulair opgebouwde en geïntegreerde oplossingen kunnen wij al uw sollicitatie-en ontwikkelprocessen ondersteunen. Lumesse levert Talent Management oplossingen in meer dan 70 landen en 50 talen wat ervoor zorgt dat deze organisaties de beste talenten kunnen aanwerven, ontwikkelen en behouden.

M

MendriX TMS

Mendrix
MendriX is een volwaardig TMS dat naadloos geïntegreerd wordt in uw organisatie, al dan niet in combinatie met onze app voor de smartphone. Uw orders, planning (al dan niet met ons grafisch planbord), klanten, tarieven en facturatie – met MendriX TMS hebt u alles in één. Maar ook aan een koppeling naar uw boekhouding, vervoerders, webshops, inzicht in uw volledige wagenpark, het personeel, CAO-urenregistratie, wagenparkbeheer, emballageregistratie en managementrapportages is gedacht.

Mitoz

I-Teq
TMS-systeem met brede functionaliteit (order invoer, EDI, grafische planning, facturatie, afwijkingen rapportages enz.). Geïntegreerd met tracking&tracing, handhelds, WMS. Interfaces naar financiële software. Rapportgenerator en standaard management rapportages.

MobiScout

MobiCoach B.V.
MobiCoach B.V. is al meer dan 20 jaar leverancier van high-end fleetmanagement oplossingen. Door met de klant mee te denken wordt een oplossing gezocht uit standaard hardware en flexibiliteit op het gebied van software. Dit kan variëren van het inzetten van smartphones tot blackboxes, boordcomputers, NFC-tags, temperatuursensoren, enzovoorts. Luisteren naar de vraag, geven van het juiste advies en begeleiden van de gebruikers staan bij ons centraal. Als uw coaches in mobiele data bieden we een totaaloplossing, klaar voor de toekomst!

MP Objects

MP-Objects
MPO provides Shippers and LSPs with realtime customer driven order orchestration over multiple parties in the supply chains for E-Commerce, Distribution, Sourcing and Return flows. MPO is a SaaS with disruptive innovation power of online Order, Inventory, Transport and Capacity Management with smart flexible features for Planning, Execution, Finance and Analytics. MPO enables market leading companies to create incredible wow experiences of Customer Intimacy & Operational Excellence for customers in business and consumer markets. MPO is used by hundreds of market leading Manufacturers, Wholesalers, Retailers and LSPs for orchestrating business critical supply chains around the world to win the global competition.

N

NextUp Logistics Software

NextUp Software BV
Wij zijn NextUp, een innovatief softwarebedrijf! Wij maken het met onze software mogelijk om complexe logistieke materie eenvoudig te maken. Wij ontwikkelen online Software voor de logistieke branche en bieden deze aan als online dienst. Gedreven door innovatie, blijven wij continu in ontwikkeling. Wij blijven zoeken, uitdagen en vernieuwen. Stilstaan is geen optie.competition.

O

Orion

Orion International B.V.
Track & Tracing. Orion International B.V. – overal en altijd online informatie.

P

Plan & Go TMS

Centric Logistic Solutions
Plan&Go TMS voor de automatisering van het logistieke proces.

Q

QIP4 Transportation

EQ Consulting Group
De transport management oplossing van EQ Consulting Group ondersteunt al uw transportprocessen en helpt uw dienstverlening te optimaliseren. QIP4 Transportation beheert een breed scala aan operationele en financiële informatiestromen inclusief het beheer van complexe transporttarieven en prijsafspraken. De oplossing geeft direct inzicht in uw transportplanning en beheert resources en alle stamgegevens.

R

Rainbow Solutions

Rainbow Solutions
Met NaviTransport maakt u een eind aan de eilandautomatisering binnen uw organisatie. Transportmanagement, boordcomputers, CAO-verwerking, planning, financiën: u brengt het allemaal samen binnen één systeem en met eenmalige invoer van gegevens. Het systeem is geschikt voor alle typen vervoerders: van wegtransport tot luchtvracht en van treinvervoer tot zeevracht. Daarbij kunt u met NaviTrans ook verschillende vervoersmodaliteiten gelijktijdig ondersteunen.

RGB+

RGB+ Automatisering
RGB+ is een onderneming met een sterke achtergrond in de transportautomatisering. Voor een groot aantal transportondernemingen in Nederland en België leveren wij standaard en maatwerk applicaties. Onze applicaties lopen uiteen van wagenparkbeheer modules tot en met complete transport management systemen.

Ritplan

EVO informatietechnologie bv
Ritplan van EVO-it: Automatische rittenplanning voor grote én kleine bedrijven in alle branches. Ook perfect geschikt voor bedrijven met vaste routeschema’s. Integratie met boordcomputers zoals de Carcube of TomTomPro. Volledig geïntegreerde App voor digitale ritlijst, proof of delivery (handtekening en foto’s) en emballagebeheer.

Routigo transportmanagementsoftware

Routigo transportmanagementsoftware
Maak jij de routes voor je koeriers nog zonder het beste transportmanagementsysteem? Hoop je dat je stopvolgorde de meest efficiënte is en dat je routes zo kort als mogelijk zijn? Met de beste transportmanagementsoftware van RoutiGo bereken je de optimale routes en stopvolgorde. Foutloos en snel. Bovendien krijg je de beschikking over een duidelijk dashboard. Zo weet je altijd waar je koeriers zijn en wat hun routes zijn. TMS software is onmisbaar voor planners.

 

Zo kiest u een Transport planning software

Zo kiest u TMS software
Lees in dit kennisdocument tips en adviezen over de selectie van logistieke software.

 

S

SAP

SAP Nederland
mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) geeft u de mogelijkheid uw logistieke processen zo optimaal mogelijk te beheren. Door de kracht van internet kunt u de logistieke keten beter beheren en controleren, zowel op diverse vestigingen van uw organisatie als ook buiten uw organisatie. Het geeft meerdere partijen inzicht in bedrijfskritische gegevens.

ShipitSmarter

ShipitSmarter
Met de talloze innovatieve functionaliteiten van ShipitSmarter worden uw transportstromen geoptimaliseerd. Zo biedt het platform u de mogelijk om uw zendingen real-time te volgen (‘track & trace’), te consolideren en te (pre-)labellen voor multi-modale routes. ShipitSmarter biedt voorts het gemak van het online genereren van douane- en KvK-documenten en het eenvoudig onderhouden van een adresboek.

Sprinter 2000

Cargo Data Systems
CDS is dé specialist in operationele en administratieve computer automatisering voor expeditie, logistiek en transport.

T

TALIS

TANS
TALIS is een modulair TMS dat vanaf 1985 meet dan 350 keer succesvol werd geïmplementeerd bij transportbedrijven in alle deelsegmenten. Door zijn flexibele karakter is maatwerk niet nodig om toch tot een goede fit te komen. Met de standaardfunctionaliteit kan tussen de 80 en 95% van de wensen ingevuld worden. TALIS koppelt met 8 merken boordcomputers, diverse financiële pakketten, ritoptimalisatiesystemen en scantoepassingen.

T Comm Telematics B.V.

T Comm
Het T Comm Tracking & Tracing systeem is een geperfectioneerd voertuigvolgsysteem gericht op de lading. Het systeem brengt alle bewegingen en waarden (zoals temperaturen) van een specifieke lading via een web-based omgeving goed in beeld.

Trans-Fix

Eenvoudig.nl
Trans-Fix voor transporteurs, automatiseer uw administratie voor het optimaliseren van uw wagenpark.

Transparix

Transparix
Transparix offers transparency in logistics and supports clients with their inbound and outbound transportation processes. The Transparix modular software provides true omni-channel support for web shops, retailers, manufacturers, repair businesses and logistics service providers. Transparix is a modular Software as a Service platform with complete and flexible functionalities.

Transpas Enterprise

Art Ssystems B.V.
Transpas Enterprise is een compleet en flexibel transport management system (TMS). Transpas Enterprise kan gekoppeld worden met uw eigen boekhoudpakket, boordcomputers, WMS en andere systemen. Op www.artsystems.nl/referenties/ ziet u een overzicht van bedrijven die voor onze software hebben gekozen.

Transportation Management for LSP’s

BluJay Solutions B.V.
Transportation Management for LSP’s van BluJay is een volledige, geïntegreerde softwareoplossing waarmee de gehele logistieke operatie van begin tot eind kan worden afgehandeld, in meerdere talen, valuta’s en tijdzones. Met de geïntegreerde modules voor cross dock, yardmanagement en warehouse management kunt u alle multimodale transport- en (tijdelijke) opslagactiviteiten voor één verzending beheren en specificeren op een factuur voor de klant.

Transport-info

Transport-info
We are developing role-based smart web-applications for Supply Chain and Logistic Industries Use of these applications makes work more easy, efficient and fun!

TransportMaster

TransportMaster
Ons TMS is modulair en flexibel, geschikt voor diverse transportbranches. Het sluit goed aan op de praktijk: u kunt snel aan de slag volgens uw eigen, vertrouwde werkwijze. We bieden u oplossingen voor de problemen van vandaag én de uitdagingen van morgen.

Transsmart

Transsmart
Transsmart integreert, automatiseert en optimaliseert vanuit MKB ERP, WMS en e-commerce systemen zoals Exact, SAP, AFAS, UNIT4, Navision, Xgram, BoxWise en o.a. Magento transportprocessen richting vervoerders zoals PostNL, UPS, DHL, Fedex, GLS, Transmission en vele anderen.

Transvision

Transvision
Wij ontwikkelen software voor het optimaliseren van transport en distributie over de weg. Transvision heeft branche gespecialiseerde oplossingen ontwikkeld voor o.a. Afvallogistiek, Olie- en Gasdistributie, Bulkvervoer (o.a. veevoeder), Planning van Service Engineers, B2C distributie (o.a. thuiswinkelen, tijdslot boeking voor afleveringen etc).

 

Transport planning software

TMS software onder de loep
Met TMS software de transport planning in goede banen leiden? Lees in dit kennisdocument alles over het optimale gebruik van TMS software die aansluit bij de praktijk.

Trimble

Punch Telematix
Punch Telematix is een telematica service provider. Het biedt totaaloplossingen aan voor o.a. de transportmarkt. Deze totaaloplossingen worden aangeboden tegen een vaste maandelijkse prijs en bevatten zowel de hardware (boordcomputer), web-based software, communicatie, installatie en garantie. Punch Telematix is momenteel actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Tris Logistics

AKB Intris
De Tris Logistics application suite bestaat uit geïntegreerde standaard software modules voor Forwarding-, Transport- en Warehouse management. Verder kent de TRIS suite modules voor de Cargadoor, Customs en Planning (distributie-, service- en internationale planning).

U

Unit4 TMS

Unit4
Unit 4 Agresso N.V. is een internationaal opererende softwareonderneming die haar klanten een unieke totaaloplossing biedt, bestaande uit een combinatie van geavanceerde business software en optimale beveiliging van de bedrijfsgegevens. Vanuit diepgaande kennis van een gericht aantal branches en verticale markten, biedt Unit 4 Agresso standaardsoftware en diensten aan.

V

Vanboxtel

Vanboxtel
Het Vanboxtel-TMS is een krachtig systeem dat het voor de planner mogelijk maakt om de kwaliteit en kosten van vervoer optimaal te beheersen. Daarnaast zijn de administratieve taken eenvoudig en inzichtelijk, wat minder papierwerk en meer rust voor de planner betekent.

X

Xantion

Xantion.nl
Het beheer van ICT volledig kunt u eenvoudig aan Xantion uitbesteden. Geen dure investeringen meer of medewerkers hiervoor inhuren. Het resultaat is bovengemiddeld betrouwbare ICT systemen tegen lage en voorspelbare kosten.

Y

Yellowstar Solutions

Yellowstar Solutions
U bent steeds weer op zoek naar oplossingen om op een efficiëntere manier goede en nieuwe diensten te verlenen. We adviseren u het goede te behouden en het beter en sneller te maken. Dat scheelt kostbare tijd. We kunnen onze high performance modules, en verwerkingsschermen integreren met uw bestaande applicatie of ons Supply Chain management / forwarding Systeem, TMS, Logistiek Dashboard, EDI /ESB module of andere passende functie integreren.


Lees ook dit over TMS software
Alles over TMS software selectie (TMS box)
Waarom IT projecten mislukken (gratis e-boek)