Transport planning software

Transport planning software voor de transportsector is ontworpen om alle ritten die ingepland moeten worden efficiënter te laten verlopen en de kosten terug te laten lopen. Transport planning software kan zowel bestaan uit ritplanning als routeplanning. De software gaat op zoek naar de meest geschikte en meest optimale manier om de ritten in te plannen en houdt hierbij rekening met verschillende factoren, waaronder specifieke informatie over bijvoorbeeld de vracht, het gewicht, de ruimte die de goederen in nemen en de eventuele breekbaarheid van de te vervoeren goederen.

Andere belangrijke factoren die het systeem zo efficiënt mogelijk in de gaten houdt zijn verbruik van benzine, filevorming en wegwerkzaamheden. Naast transport planning software kan er ook gebruik gemaakt worden van navaigatie oplossingen in de auto’s, bestelwagens of vrachtwagens, dit zijn de reguliere navigatie oplossingen zoals ook in de winkel aan particulieren verkocht worden.

Transport planning software integratie

Transport planning software kan een op zichzelf opererend systeem zijn, maar kan ook in een transport management systeem geïntegreerd worden. Een andere op is om de systemen met elkaar te koppelen, in het geval er al een TMS systeem of TPS systeem aanwezig is. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een geïntegreerd of gekoppeld systeem, bestaat de mogelijkheid om orders en facturen in te voeren en te registreren. Het doel hiervan is niet alleen de kostenreductie door zo efficiënt mogelijk te werken, maar ook tijd besparen is een belangrijk doel. Dit kan behaald worden door bijvoorbeeld het invoeren van gegevens te vergemakkelijken omdat het slechts éénmaal ingevoerd hoeft te worden.

Transport planning software

TMS software onder
de loep
Met TMS software de transport planning in goede banen leiden? Lees in dit kennisdocument alles over het optimale gebruik van TMS software die aansluit bij de praktijk.

Vertel mij over deze software


Zo kiest u een Transport planning software

Zo kiest u TMS software
Lees in dit kennisdocument tips en adviezen over de selectie van logistieke software.

Toon de adviezen