Transport planning software | Begrippen - TMSsystemen.nl

Transport planning software

Transport planning software (TMS software) voor de logistieke sector is ontworpen om alle ritten die ingepland moeten worden efficiënter te laten verlopen en de kosten terug te laten lopen. Transport planning software kan zowel bestaan uit ritplanning als routeplanning. De software gaat op zoek naar de meest geschikte en meest optimale manier om de ritten in te plannen en houdt hierbij rekening met verschillende factoren, waaronder specifieke informatie over bijvoorbeeld de vracht, het gewicht, de ruimte die de goederen in nemen en de eventuele breekbaarheid van de te vervoeren goederen.

Andere belangrijke factoren die het systeem zo efficiënt mogelijk in de gaten houdt zijn verbruik van benzine, filevorming en wegwerkzaamheden. Naast planning software om de logistiek in goede banen te leiden kan er ook gebruik gemaakt worden van navigatie oplossingen in de auto’s, bestelwagens of vrachtwagens, dit zijn de reguliere navigatie oplossingen zoals ook in de winkel aan particulieren verkocht worden.

Kennisbank: alles over TMS software

Transport planning software integratie

TMS software kan een op zichzelf opererend systeem zijn, maar kan ook in een transport management systeem geïntegreerd worden. Een andere optie is om de systemen met elkaar te koppelen, in het geval er al een TMS systeem of TPS systeem aanwezig is. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een geïntegreerd of gekoppeld systeem, bestaat de mogelijkheid om orders en facturen in te voeren en te registreren. Het doel hiervan is niet alleen de kostenreductie door zo efficiënt mogelijk te werken, maar ook tijdsbeparing is een belangrijk doel dat hiermee bereikt kan worden. Door bijvoorbeeld de invoer van gegevens te vergemakkelijken omdat het slechts éénmaal ingevoerd hoeft te worden is een voorbeeld van tijdsbeparing.


Ritplanning

Wanneer een ritplanningssysteem?
Kijk of het iets voor u is!