Logistieke software | Begrippen - TMSsystemen.nl

Logistieke software

Logistieke software is onontbeerlijk om uw logistieke processen vlot te laten verlopen. Door middel van die logistieke software weten uw werknemers (en u ook natuurlijk) hoeveel grondstoffen of onderdelen er nog in voorraad zijn, hoeveel grondstoffen of onderdelen er nodig zijn om het eindproduct te maken. En dat op ieder moment van het productieproces. U ziet het waarschijnlijk ook: zeer handig. Maar dat is nog niet alles.
Product- of dienstenbeheer

Een handige mogelijkheid van logistieke software is product- of dienstenbeheer. Vooral naar de klant toe wilt u transparant zijn: wat biedt u precies aan en wat zijn de mogelijkheden. Dit wordt op een overzichtelijke en transparante manier door die logistieke software mogelijk gemaakt.

Inkoop en verkoop informatie

Het inkoop, verkoop en magazijnbeheer wordt door logistieke software gecentraliseerd en door u gecoördineerd. U beschikt voortdurend over informatie waardoor u de voorraad in uw magazijnen perfect kan afstemmen op de laatste verkoopinformatie. En dit alles met slechts één programma.

Voorraad en magazijnbeheer

Uw voorraad is een deel van uw bedrijf dat, vooral voor u, duidelijk en helder moet zijn. Daarom is het ook zeer handig om per artikel precies te weten hoeveel u er in voorraad hebt, tot wanneer en wanneer er precies een nieuwe voorraad wordt geleverd. Ook is een exacte plaatsaanduiding (in welk magazijn en op welke specifieke plaats bevindt het artikel zich op dit moment?) een must.

Prijzen en facturatie

Een zeer belangrijk deel van uw bedrijf zijn de prijsafspraken die u maakt met uw klanten. Om een duidelijk en transparant overzicht van die prijsafspraken te houden is logistieke software een must. Met deze software kunt u uw afspraken gemakkelijk bijhouden. Ook om uw facturatie te verzorgen (zodat uw facturatie snel en op tijd gebeurt) kan logistieke software zeer handig zijn.